Mustang och andra åkleksaker

Barn lär sig saker i olika takt. Det kan skilja sig åt även mellan syskon hur snabbt barnet lär sig vissa rörelser. Det finns barn som börjar gå direkt, utan att haft ett förstadie av krypa på golvet. När barn är små är det viktigt för dem att lära sig nya rörelser. Man brukar dela upp barns rörelseförmåga i grov- och finmotorik. Grovmotorik handlar om hur barn rullar, står, går och hoppar. Finmotorik är mindre rörelser som att röra fingrarna och lära sig greppa tag i saker.

Barn lär sig nya rörelser med hjälp av omgivningen. Det kan vara en vuxen som håller barnet i handen, en söt åkleksak som barnet leker med eller en matta att lära sig rulla runt på.

Jag visste inte det, men tydligen lär sig alla barn kontrollera muskler i samma ordning.

Om du har funderingar kring ditt barns motorik och utveckling bör du kontakta en professionell läkare som arbetar med detta och inte söka på nätet efter svar.

Jag söker efter ett par söta åkleksaker som ska ges bort i födelsedagspresent. Frugans kusinbarn fyller 4 år på fredag och vi ska köpa åkleksaker till barnen. Jag har överlåtit till min fru att köpa presenterna, hon är experten på leksaker till barn. Hon kommer givetvis låta mig betala för presenterna.

Apropå åkleksaker så såg jag klassikern Bullit med Steve McQueen igår. Vilken grym rulle det är även om den har många år på nacken. Man blir väldigt sugen på att köpa en Mustang efter filmen. Om du inte sett filmen kan jag berätta att den handlar om kommissarie Frank Bullitt och hans uppdrag att skydda ett vittne i en rättegång. Vittnet mördas innan rättegången och Frank Bullit tar upp jakten på förövarna. Han jagar skurkarna med sin Mustang och det är många fantastiska bilscener i filmen.