Röjer äntligen ur saker i ladan

Nu är det dags att röja ur den gamla ladan på tomten. Köpte hus med tillhörande ladugård för snart 3 år sedan. Vi odlar en del grönsaker och har ett par hästar som betar i en av hagarna. På sikt ska vi hyra ut ett par stallplatser för att få in extra inkomst.

När vi köpte fastigheten ingick det en hel del lösöre. Jag antar att tidigare ägare helt enkelt inte brydde sig om att ta med sig alla saker från gården eller för den delen boka en flyttfirma som kunde röja ur ladan. Kvar i ladan fanns verktyg, mallar för möbler, slipmaskin och annat som hör till en snickeriverkstad.

Jag kommer behålla ett par verktyg och skicka iväg resten till en vän som vill ha sakerna. Han får boka en flyttfirma som hämtar grejerna och kör dem till hans garage. Flyttfirman är inbokad i nästa vecka och då kommer vi äntligen få mer plats i ladugården. Planen är att använda ladan som förvaringsplats av min husbil och husvagn. Det kommer även finnas plats för ett arbetsrum och extra förråd.

Under sommaren kanske vi kommer hyra ut huset och bo hos svärföräldrarna. Vi har märkt ett stort intresse från Tyskland. Flera grannar hyr ut sitt hus under sommaren till tyska turister.

Priserna på fastigheter har stigit i höjden senaste året. Tror att bostadspriserna i Stockholm generellt stigit med nästan 20 procent. Det är en otrolig prishöjning även för att vara Stockholm. En effekt av detta har varit utflyttning till billigare orter, folk har inte råd att bo i Stockholms innerstad. En trend senaste året har även visat att många har ett ökat intresse att bo på landet i hus. Dagens teknik gör det ju möjligt för många att arbeta på distans och då behöver man inte bo i innerstaden med dess höga bostadspriser.