Ny chans till jobb

I dessa dagar är det inte lätt att hitta nytt jobb. Jag blev av med jobbet i våras i samband med att Coronapandemin tog fart. Jag jobbade på ett lager men blev överflödig då det blev mycket mindre att göra. Även om det finns många lager i och runt Borås så krävs det i de flesta fall att man har ett truckkort, vilket jag inte har.

Nu när det gått ett antal månader utan någon ljusning för min del har jag bestämt mig för att ta ett truckkort. Eftersom det finns truckutbildningar här i Borås så är det ganska enkelt. Jag har dessutom hittat en prisvärd utbildning som inte kostar skjortan och det är jag glad för. När man är arbetslös har man inte så himla gott om stålar och behöver se till att hålla i plånboken.

Jag har pratat med min tidigare arbetsgivare och de har lovat att ge mig nytt jobb när jag har truckkortet. De har nu lite mer att göra, men arbetet kräver att jag kan köra truck. Jag försökte få dem att betala min utbildning, men det gick inte. Vi får hoppas att de håller sitt löfte om en anställning när kursen är klar i alla fall.

Annars vet jag flera företag och även bemanningsföretag som söker truckförare. Eftersom jag redan har vana från lagerarbete ska det nog inte vara något problem.

Mer konkurrenskraftig

Eftersom det är fler och fler som tar truckkort i Borås så måste man nästan göra detta för att vara konkurrenskraftig. Med min lagervana hoppas jag att jag ska vara detta. Vill verkligen inte vara arbetslös längre.

Även om jag kan sysselsätta mig med olika roliga hobbyprojekt så vill jag väldigt gärna ha en riktig lön och arbetskamrater. Önska mig lycka till nu när jag ska gå kursen i truckkörning. Känner att jag kan behöva det.