Kondomer en resa från djurhudar till billiga kondomer gjorda av gummi

Kondomer har funnits sedan 1300 f. kr och då bestod de av djurhudar. På 1500- talet tillverkades de för hand av blindtarmar från svin och av till exempel av fiskblåsor. Kondomerna var väldigt dyra eftersom de tillverkades för hand. på 1800- talet utvecklades kondomer gjorda av gummi, föregångarna till dagens kondomer.

Billiga kondomer hittar du bland annat idag på nätet. Jag handlar mina kondomer på kondomvaruhuset, de har olika färger former, storlekar och även smaksatta kondomer. Jag tycker att det är bra att man kan lätt kan få tillgång till kondomer. Jag vet att ungdomsmottagningar delar ut kondomer. Fördelen med kondomvaruhuset är att man kan hitta billiga kondomer som faktiskt passar eftersom det finns så många olika storlekar. Man kan köpa testpack så man kan få exakt rätt storlek av kondom. Det är ju viktigt att den sitter skönt och inte glider av samt att den skall ju inte heller sitta åt för mycket. Det skall helt enkelt vara en behaglig och skön upplevelse för båda.

Kondomer som bra preventivmedel

Tänk vad utvecklingen går framåt. Det var länge förbjudet att sälja kondomer i affärer, de såldes oftast under disk. I början av 1900- talet fick kondomanvändandet en skjuts samtidigt som motståndet växte, det ansågs bidra till ökad prostitution och var ett hot mot familjen och samhället. Det var inte förrän 1938 som det blev lagligt att upplysa om preventivmedel och däribland kondomer. Först 1970 blev de vanligt att sälja kondomer lite varstans. Ja tiderna förändras och tur är väl det. Idag säljs det ju kondomer lite överallt på bensinmackar, i mataffärer och på apotek. Känns det lite pinsamt att köpa kondomer kan man ju köpa billiga kondomer på nätet och få det hemskickat i diskreta paket.