Örongodis och tryckkokare

Man har hört om olika slags klaviaturer som cembalo, spinett, orgel, pianodragspel, elorgel och synthesizer, men jag kände inte till att det fanns något som kallas för autoklav. För att stilla min nyfikenhet vände jag mig till den fenomenala sökmotorn Google. Lärde mig att autoklav är en typ av tryckkokare där det steriliseras saker som plast, textilier, glas och olika former av metall. Tydligen används autoklav i laboratorier inom sjukvården. Den uppfanns på 1800-talet av en franske snubbe vid namnet Charles.

Om vi backar tillbaks till klaviaturer kan jag nämna min kunskap inom tangentinstrument. Jag har spelat synthesizer ett par år i ett band. Vi uppträdde mest för vänner och på spellistorna förekom mest olika covers av populär poplåtar.

Idag lyssnar jag hellre än spelar. Använder mestadels Spotify för att leverera örongodis till trumhinnorna. Det blir en salig blandning av pop, rock och klassisk musik. Har ett par CD-skivor kvar men de spelas alltför sällan numera. Bilstereon nyttjas mest för radio och uppspelning av mina spotify-listor.

Hoppas det blir lite spelningar i sommar. Går gärna på utomhuskonserter och då helst popartister. Får jag chansen blir en tur till Tyskland för att lyssna på Scooter eller liknande musikband.

Lyssnar gärna på olika radioprogram och numera är det möjligt att lyssna på allsköns program via SR play, spotify och youtube. Youtube kan vara lite störande ibland med all reklam.

Ska brygga en kopp kaffe och avnjuta det fina vädret i solen, möjligtvis slår jag på Spotify för att få lite skön bakgrundsmusik. Kör vanligt bryggkaffe hemma och varumärkena i kaffekoppen är ofta Gevalia eller Löfbergs Lila. Känner ingen större skillnad på kaffemärkena men det ska vara en viss nyansskillnad. När jag besöker Karlstad känner jag ofta kaffelukten från Kafferosteriet som ligger nära city.