Snöröjning är kul!

När vintersäsongen dragit igång så ringer min mobil ganska ofta klockan 3 på morgonen och jag svarar nästan i sömnen. Jag går direkt ner och kokar mitt kaffe och fyller en termos. Jag gör alltid 4 mackor med ost på och gör mig redo, det är dags för snöröjning!

Jag är välutrustad och kan mitt område utantill. Jag har två maskiner som jag använder när jag gör min runda. Först plogar jag undan snön som kommit och sen tar jag ytterligare en vända för att snygga till det med en mindre maskin. Jag har arbetsbelysning och LED-belysning till olika fordon. Dels pålitlig belysning till mina två snöröjningsfordon men även till min privata transportbil som jag använder för att ta mig till och från anläggningen.

Oftast är det i mörka vinternatten jag jobbar och därför blir belysning en viktig del i min utrustning. Det är viktigt att belysningen klarar påfrestningen i tuffa miljöer och det är just därför det är viktigt att ha arbetsbelysning och LED-belysning till olika fordon, man behöver med andra ord anpassa belysningen efter ändamål och användning.

Men så mycket roligare med bra belysning

Det var just en gång som jag fick en riktig väckarklocka om varför det just är så viktig med belysning. Jag var nämligen ute och röjde snö, klockan hade precis slagit 5 och när man suttit själv i maskinen i två timmar utan att möta en enda människa så tror man i princip att man är ensam i världen. En av mina baklampor hade just gått sönder men jag hade inte haft tid att laga detta innan jag var tvungen att ta mig ut för att ploga. Jag skulle snabbt backa runt ett gatuhörn när jag hör ett skrik. Det är en gammal tant som är ute och rastar sin hund och jag har helt enkelt av misstag inte sett dem. Ingen skadades och allt gick bra men jag insåg efter det hur viktigt det är med belysning.