Skapar underverk med aluminiumtråd

Att skapa olika konstverk med olika typer av material är något jag älskar att göra, det spelar ingen roll om det är i målarfärg eller med lera, kan jag skapa  med det så skapar jag med det.

Någonting som jag har börjat med på senare tid är att arbeta med pärlor och pärlbrickor. Jag har hittills lyckats skapa både Eiffeltornet och lutande tornet i Pisa i pärlor. För att kunna återskapa dessa och andra verk i pärlor börjar jag med att leta upp en högupplöst bild på motivet som ska pärlas. Efter att jag har hittat en bild sparar jag ner den på datorn och öppnar den i ett bildprogram. I bildprogrammet kan jag pixelera hela bilden och då se vilka pärlor jag behöver för att kunna pärla motivet.

Jag har också börjat pärla armband, då använder jag mig av aluminiumtråd som jag trär pärlorna igenom. Jag har inte gjort så många armband än men jag tycker verkligen om några av dem. Framförallt gillar jag det armband som ser ut som många olika blommor i olika färger.

Härnäst hade jag tänkt pärla Cheopspyramiden. Anledningen till varför jag har valt den byggnaden är för att det är en byggnad som alltid har intresserat mig och jag har inte sett någon pärla den förut. Önska mig lycka till!