Rätt jacka för utomhusträning

Ännu ett nytt år och ännu ett nytt nyårslöfte. Och som vanligt handlade mitt om att ta bättre hand om mig och mitt välmående. Och i år skall det ske. Tycker det är dödligt tråkigt att hänga på ett gym, så för min del skall det bli mer tid i skog och natur. I och med att jag drar på ett gäng extra kilon blir jag lätt varm så jag vill inte ha för tjocka jackor. Jag vill inte heller ha helt täta jackor för då kommer inte värmen bort från kroppen och det blir kvalmigt och blött. Jag vill helt enkelt ha det som Guldlock ville ha hos björnarna, något helt perfekt för mig.

Hur vet man då vad som är en perfekt träningsjacka för en man som jag

Ja det kan man ju inte riktigt veta förrän efteråt, men jag vet iallafall vilken träningsjacka jag inte vill ha. Man får ju höra sig för bland vänner och bekanta och surfa runt på internet och jag har hittat ett par sajter som verkar lovande. En av dessa platser som har träningsjackor för herrar har lite av varje som jag har nappat på. Nu väntar jag på en rejäl vindjacka som inte är för varm, en rejäl värme väst som håller kroppen varm men låter armhålorna andas. Jag har också beställt en vattenavvisande jacka som lär komma väl till hands i vårt svenska ruskväder.

Rätt träningskläder är ju bara en del av pusslet

Jag hoppas och tror verkligen att detta var den sista gången jag avlade just detta löftet. Med träningsjacka, sköna byxor och rejäla skor skall jag uppnå minst 50.000 steg per vecka ute i skog och mark. Nu tar vi hand om det nya året och funderar på kommande nyårslöfte