Gör ditt släp säkert och synbart på vägarna

Jag har nyligen insett att vi åker runt med ett släp som i princip innebär livsfara. Har nämligen upptäckt att belysningen som finns antingen är trasig eller inte kopplar som den ska till bilen och därav syns det inte när vi bromsar exempelvis och vi syns även inte i mörkret mer än de redan befintliga små reflexerna som sitter här och var på släpet.

Stickpropp, spiralkabel och belysningskit för släp

Därför tänkte jag nu ta tag i detta och beställa hem lite elsystem och belysning till släp. Tänker att det är lika bra att ta i med det tunga artilleriet direkt och beställa hem både stickpropp och spiralkabel för att säkerställa att kopplingen mellan bilen och släpet fungerar korrekt. Utöver det tänker jag även beställa hem ett komplett belysningskit till släpet så att jag kan byta ut all befintlig belysning som sitter där idag. Jag tänker även komplettera med någon annan bra belysning för släp.

Försäkra synligheten med hjälp av en reflekterande varningstriangel bak på släpet

Vad vi också behöver och som blir en rekommendation till er andra släp ägare där ute är att införskaffa en rejält och bra reflekterande varningstriangel att montera bak på släpet. Då försäkrar du sig i alla fall om att den syns i mörkret om bakomliggande bil lyser på den, om dina lampor på släpet av någon anledning inte skulle fungera.

Jag hoppas med detta kunna inspirera fler där ute om att se över era släpvagnar och kärror så att de verkligen fungerar som de ska och förhindra eventuella olyckor på grund av detta. Vi hade inte en aning om att vårat släp inte fungerade förrän vi var ute och körde härom kvällen och insåg vilken livsfara vi körde runt med. Men detta är förhoppningsvis nu åtgärdat inom snar framtid igen.